Navigatie

De energiezuinige oplossing: LED verlichting

LED verlichting biedt vele voordelen boven traditionele vormen van verlichting. LED lamp verlichting heeft namelijk een laag energieverbruik en een lange levensduur. Bovendien is LED verlichting energiezuinig en heeft LED verlichting een lagere warmteontwikkeling. Verder heeft LED verlichting geen opwarmtijd. Kortom, LED Lampen zorgen voor een hoog rendement. De aanschafprijs van LED verlichting ligt wel wat boven de aanschafprijs van bijvoorbeeld een gloeilamp of een halogeen lamp, maar door het lage energieverbruik en de lange levensduur worden deze kosten snel terugverdiend.

LED verlichting: in alle soorten

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel LED lampen op de markt, zoals LED TL-lampen, halogeen vervangers, LED noodverlichting, LED Tegels, LED spots, LED inbouwspots, LED lantaarns, LED-strips en nog veel meer. Al deze varianten LED verlichting zijn in allerlei soorten kleuren verkrijgbaar. Zelfs het aanbod armaturen varieert enorm: van klassieke armatuur tot een chroom design LED lampen. Dacht je dat LED verlichting minder sfeervol is? Led verlichting is nu ook verkrijgbaar in warm wit licht en er zijn zelfs dimbare LED lampen.

LED verlichting: de cijfers

Maar welke cijfers levert dit alles op? LED verlichting biedt tot wel 90% meer energiebesparing dan halogeenlampen. De levensduur van LED lampen bedraagt in theorie vaak 50.000 branduren, wat zo'n 50 keer meer is dan een gloeilamp. Dat zijn verhelderende cijfers. Het is nu wel duidelijk waarom de lidstaten van de EU de maatregelen voor energiezuinige verlichting hebben ingevoerd. LED verlichting vermindert namelijk ook CO2-uitstoot en vermindert dus de ecologische afdruk per persoon. Dit is het streven van de EU en Energie51.nl.