Zuinige auto

Energie besparen begint al bij het vervangen van uw oude diesel of benzine auto voor een zuinige auto. Dankzij allerlei nieuwe normen zijn autofabrikanten verplicht om nieuwe schonere auto's te produceren. Nieuwere auto's bevatten dan ook verschillende schone technieken, zoals een roetfilter en katalysator. Aan de hand van een energielabel (A t/m G) wordt aangegeven hoe zuinig een auto is. Met een zuinige A klasse auto draagt u niet alleen bij aan het milieu, maar zijn de brandstofkosten beduidend lager. 

Rijden op elektriciteit

Wanneer u meer te besteden heeft, is het overstappen op elektrisch vervoer een nog betere keuze. Zo is een elektrische auto dé toekomst en zorgt het voor een aanzienlijke energie besparing doordat brandstof overbodig wordt. Als voorbeeld: u legt 20.000 kilometer per jaar af met een elektrische auto die een accu-inhoud van 24 kWh heeft. Per oplaadbeurt betaalt u ongeveer €4,80, wat €800 per jaar is. Deze afstand afleggen met een benzine auto levert het dubbele aan kosten op bij de benzinepomp. Daarbij is het mogelijk om de energie voor de auto op te wekken met de zonnepanelen op uw woning en uw auto via een eigen laadpaal op te laden. Kortom: het overstappen op een elektrische auto is zeer gunstig voor uw portemonnee.

Ook het inruilen van uw scooter voor een elektrische scooter of  elektrische fiets zorgt voor een grote energie besparing. Een elektrische fiets rijdt net zoals een scooter 25 kilometer per uur, maar de kosten voor het opladen zijn beduidend lager dan de brandstofkosten.

Neem het openbaar vervoer

Het klinkt als een hele logische optie, maar veel mensen vergeten dat er energie bespaard kan worden door het nemen van het openbaar vervoer. Mensen zijn immers tegenwoordig te veel gehecht aan hun eigen vervoersmiddel, waardoor ze vergeten dat het openbaar vervoer net zo gemakkelijk, milieuvriendelijker én in veel gevallen goedkoper is dan het nemen van de auto. Zo rijden alle NS treinen op door wind energie opgewekte elektriciteit en zijn er steeds meer elektrische bussen in het straatbeeld te zien. Met het openbaar vervoer verplaatst u zich niet alleen op een milieuvriendelijke manier, maar bespaart u op de brandstofkosten. 

Meer energie besparen met Energie51

Energie besparen kan op veel verschillende manieren, zoals het kiezen voor elektrisch vervoer. Ook de energiekosten in uw woning kunnen aanzienlijk omlaag, wanneer u kritisch naar uw energieleverancier gaat kijken. Energieleveranciers bepalen zelf hun prijzen, waardoor u al snel te veel betaald voor hun diensten. Bekijk met de handige energievergelijker alle energieleveranciers, en kies voor de beste en voordeligste match. 

Energie besparings tips De beste tips om te besparen op zowel gas én elektriciteit! ZonnepanelenHuis isolerenSlimme thermostaatLed lampenVloerisolatieEnergie besparen tips Bekijk alle besparingstips