Wat is vloerisolatie?

Zoals de naam eigenlijk al voorspelt, wordt bij vloerisolatie de vloer van een woning voorzien van isolatiemateriaal. Om op de begane grond de vloer te isoleren, is het van belang dat er zich een kruipruimte onder het huis bevindt. Aan de onderkant van de kamervloer wordt met een speciaal isolatiepistool isolatie materiaal aangebracht. Het zorgt dat de kou uit de kruipruimte verdwijnt en de vloer aangenaam aanvoelt. Heeft uw woning geen kruipruimte? Dan is het nog steeds mogelijk om vloerisolatie aan te brengen. Middels het aanbrengen van isoleren ondertapijt of een dekvloer wordt de vloer geïsoleerd. 

Bij vloerisolatie kan er gekozen worden uit drie verschillende isolatiematerialen:

 1. PUR schuim
 2. Isolatieplaten
 3. Isolatiedekens

Welk materiaal voor uw woning geschikt is, is afhankelijk van de vochtigheid in uw huis, de oppervlakte van de kruipruimte en de warmteweerstand.

Voordelen vloer isoleren

Het laten aanbrengen van vloerisolatie levert verschillende voordelen op:

 • Comfortabeler huis: vloerisolatie zorgt voor een lagere luchtvochtigheid in de woning. Dit zorgt dat het ontstaan van vochtvlekken en hiermee de komst van schimmels afneemt. Het levert een gezondere woonomgeving op.
 • Lagere stookkosten: Door de vloer te laten isoleren, verdwijnt de warmte niet meer middels de vloer de woning. Hierdoor wordt de warmte langer vastgehouden in huis, waardoor er minder gestookt hoeft te worden. Het zorgt voor een lagere energierekening.
 • Redelijk goedkope investering: Het investeren van vloerisolatie kost gemiddeld zo'n €1900 euro. Daarbij is het vaak mogelijk om in aanmerking te komen voor een subsidieregeling van de gemeente. Een vloer isoleren verdient zich binnen 7 tot 10 jaar terug. Daarna heeft u geen verdere kosten aan onderhoud of onnodige energiekosten.
 • Snel geplaatst: vloerisolatie is al binnen een halve dag aangelegd in uw woning. De korte werktijd en de werkzaamheden onder de vloer, zorgen er daarmee voor dat u vrijwel geen last heeft van de aanleg van vloerisolatie.
 • Waardestijging woning: bij de verkoop van een woning zijn woningeigenaren genoodzaakt om het energielabel van de woning te tonen. Een woning met vloerisolatie maakt een woning energiezuiniger, wat zorgt voor een hogere waarde van de woning.
 • Milieu bevorderlijk: Doordat u met vloerisolatie minder stookkosten heeft, wordt er tevens minder CO2 uitgestoten. Bovendien komt er bij een vloer isoleren geen schadelijke stoffen vrij, waardoor vloerisolatie bevorderlijk is voor het milieu.

Wat kost vloerisolatie?

De prijzen om een vloer te isoleren zijn afhankelijk van enkele factoren:

 • Woningtype
 • Soort isolatiemateriaal
 • Vorm van isolatie
 • Oppervlakte benodigde isolatie
 • Arbeidskosten

Over het algemeen geldt dat er door veel aanbieders zo'n €30 per m2 wordt berekend voor vloerisolatie. Zo wordt er gemiddeld zo'n €1900 betaald voor vloerisolatie. Het is in veel gemeentes mogelijk om in aanmerking te komen voor een subsidieregeling. Hierbij krijgt u een bepaald bedrag van de vloerisolatie vergoed. Bekijk daarom voorafgaand aan de vloerisolatie of u in uw gemeente in aanmerking komt voor subsidie.

Meer energie besparen

Vloerisolatie is een vrij eenvoudige manier van huis isolatie om op jaarbasis een tamelijk bedrag te besparen. Een lagere energierekening wordt tevens bewerkstelligd door het overstappen op energieleverancier. Met onze handige energievergelijker ziet u alle energieleveranciers overzichtelijk op een rijtje. Bekijk wel diensten u graag wilt ontvangen, tegen de voordeligste prijs. Het overstappen gebeurt eenvoudig online met slechts enkele drukken op de knop. Stap nu over!