Navigatie
Deel met vrienden!

De voordelen van zonne-energie zijn:

  • Weinig onderhoud;
  • Kosten worden terugverdient;
  • Niet afhankelijk van een energiemaatschappij;
  • Subsidie zonnepanelen;
  • BTW teruggave en andere regelingen.

Het onderhoud

Het meeste werk dat u heeft met zonnepanelen is het installeren van deze systemen op het dak van uw huis. Wanneer dit gebeurd is, hebt u eigenlijk geen omkijken meer naar de zonnepanelen. Er zitten namelijk geen bewegende onderdelen in deze systemen, die kapot zouden kunnen gaan. Het enige waar u op moet letten is dat de oppervlakte van het zonnepaneel schoon blijft, zodat u het meeste rendement uit de zonnepanelen kunt halen. Dit kunt u doen door de zonnepanelen van een zelfreinigende coating te voorzien. Zo blijven ze schoon en hoeft u er zelf niets aan te doen.

De kosten

Een van de voordelen van zonne-energie is dat u op langere termijn geld bespaart. Het is namelijk zo dat u iedere euro die u investeert ongeveer 2 keer binnen de levensduur van deze systemen terugverdient.

Niet afhankelijk van een energiemaatschappij

Daarnaast is het zo dat u (bijna) niet afhankelijk bent van een energieleverancier. Zo kunt u een accu laten plaatsen om energie die door de zonnepanelen opgewekt wordt, op te slaan. Deze kunt u dan later gebruiken wanneer de zon niet meer schijnt.

Subsidie zonnepanelen

Daarnaast kunt u op verschillende manieren kosten besparen op de aanschaf van uw zonnepanelen. Zo kunt u subsidie krijgen voor uw zonnepanelen. Hoeveel dit is, en of u hier überhaupt voor in aanmerking komt, verschilt per gemeente.

BTW teruggave

Ook is het zo dat u de BTW terug kunt krijgen van de belastingdienst. Er zijn dan wel een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. Ook zijn er een aantal andere regelingen waar u naar kunt kijken wanneer u zonnepanelen aanschaft. Zo is er de regeling Energiebesparingskrediet, waarmee u korting op de rente van een lening om zonnepanelen aan te schaffen, kunt krijgen. Een gelijksoortige idee is de Regeling Groenprojecten.

Zonnepanelen vergelijken? Doe de dakcheck, en vraag direct offertes aan!