Navigatie

De warmtemotor

De warmtemotor zorgt voor elektriciteit en energie uit warmte door warmte van een hoge temperatuur naar een lage temperatuur te laten stromen. De warmtemotor is bij ons beter bekend onder de naam warmtepomp. Het is duurzame oplossing om energie uit warmte te onttrekken. De warmte wordt aan natuurlijke bronnen onttrokken, zoals buitenlucht, grondwater of aarde. Een warmtepomp kan zorgen voor maximale energiebesparing. Een warmtepomp verbruikt elektriciteit, maar nog geen 50 procent van wat uw ketel verbruikt. Bovendien wordt er geen fossiele brandstof meer verbruikt; wat beter is voor het milieu.

Slimme investering

Behalve de kostenbesparing waarvan u profijt kan hebben zorgt een warmtepomp ook nog voor milieuvriendelijke verwarming. Een warmtepomp is een slimme investering voor de lange termijn. Een warmtemotor heeft namelijk een lange levensduur, een hoog rendement, weinig onderhoud nodig en is weinig milieubelastend. Wilt u in een bestaande woning een warmtepompinstallatie laten aanleggen, houd er dan rekening mee dat dit een grote verbouwing is.

Wilt u meer informatie over energie uit warmte of elektriciteit uit warmte? Vul dan ons contactformulier in. Wij sturen u een stappenplan toe voor het laten aanleggen van een warmtepomp en gaan samen met u op zoek naar de beste energieleverancier in uw situatie.