Navigatie

Energie besparen tips

Hoe zorgt u ervoor dat u tegen zo laag moge kosten zo comfortabel mogelijk leeft? Tocht, vocht, hitte en kou zijn de grote boosdoeners en om ze uit te roeien moet u uw huis energiezuinig maken. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met een goede isolatie en goede kierdichting. Uiteraard zijn we ook voorstander van duurzame energieoplossingen, die energiebesparing ook altijd voor elkaar krijgen. Wat belangrijk is, is dat u de oplossingen om geld te besparen in de juiste volgorde toepast. Kies daarnaast oplossingen die op elkaar afgestemd zijn.

Top 10 energiebesparing tips

Wanneer u zuinig en bewust omgaat met elektriciteit en gas kunt u echt veel geld besparen. Wij hopen dat u ook bij wilt dragen aan energiebesparing en tegelijkertijd het klimaat wilt helpen. Om dit gemakkelijk te maken voor u, hebben we hieronder 10 eenvoudige maar zeer behulpzame tips op een rijtje gezet.

  1. Door spaarlampen in plaats van gloeilampen te kiezen, bespaart u veel geld én energie!
  2. Om te voorkomen dat koude lucht naar binnen waait brengt u tochtwering aan bij deuren en ramen.
  3. U denkt misschien dat het niet zo is, maar (telefoon)opladers en adapters in het stopcontact verbruiken veel energie, ook al zit er geen apparaat aan aangesloten. Haal ze daarom altijd uit het stopcontact!
  4. Probeer in plaats van de wasdroger de was op natuurlijke wijze te laten opdrogen, bijvoorbeeld buiten of binnen aan een waslijn.
  5. Zet elektrische apparaten echt uit, niet op stand-by. Denk bijvoorbeeld aan de televisie of computermonitoren.
  6. Van deze energiebesparing tip zult u echt versteld staan, maar gebruik deksels op uw pannen tijdens het koken! Zo verdampt de warme lucht minder snel, is uw eten sneller gaar en heeft u minder energie nodig.
  7. Doe altijd het licht uit als u niet thuis bent of in kamers waar u niet bent.
  8. Kleed u warm in plaats van de verwarming hoger te zetten.
  9. Heeft u de verwarming wél aanstaan, zet deze dan minimaal een uur voordat u naar bed gaat lager. De ruimtes blijven dan warm terwijl u niets verbruikt.
  10. Op lage temperaturen wassen is veel zuiniger dan wassen op bijvoorbeeld 60 graden. 30 graden is meer dan voldoende, bijna alle wasmiddelen krijgen alles schoon bij deze temperatuur.

Volgt u deze energie besparen tips op, dan zult u zeker geld besparen! U kunt op een gelukkige en gezonde manier oud worden genieten van uw leven, kinderen en kleinkinderen.

Wij wensen u veel succes met uw energiebesparing.