Wat is goedkoper gas of stroom?

Het vergelijken van de prijzen tussen stroom en gas om te bepalen wat de goedkopere keuze is, kan een lastige opgave zijn. Er zijn elementen waarbij het energieverbruik aanzienlijk hoog ligt waardoor het hebben van gas goedkoper is dan stroom. In het algemeen is gas duurder dan stroom, zo is een elektrische verwarming goedkoper dan gas.

De leveringskosten voor stroom (kWh) ligt doorgaans lager dan die van gas (m³). Het bedrag verschilt overigens per aanbieder waardoor het verstandig is om te gaan vergelijken. Door kennis op te doen van gas en stroom, kun je efficiënter en effectiever gaan vergelijken voor het verkrijgen van goedkoop energie en gas. Gas afsluiten is een belangrijke factor bij het besparen van kosten, voor een lagere energierekening.

Goedkoop gas vergelijken

Doorgaans wordt er aangegeven om rekening te houden met de langetermijnvoordelen van het gebruik van elk, bij het vergelijken van goedkoop gas en licht. Het gasverbruik heeft normaliter een grotere invloed op de energierekening dan het stroomverbruik.

Wanneer je de gasprijs gaat vergelijken is het belangrijk om deze elementen te bekijken: Het gastarief, de netbeheer kosten en de vaste leveringskosten. De vaste leveringskosten worden bepaald door de leverancier zelf en daardoor is het een essentieel element om mee te nemen in de zoektocht naar goedkoop gas. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar de kortingen die een leverancier aanbiedt. Dit kan een welkomstkorting zijn of juist een korting voor verlenging.

Door te vergelijken is het eenvoudiger om goedkoop gas te verkrijgen en kun je een leverancier vinden die past bij jouw behoefte.

Groen gas goedkoper of duurder?

Groen gras wordt steeds meer gekozen en dat verhoogt de populariteit enorm. De keuze is voornamelijk gebaseerd op de duurzaamheid van het gas. Op economisch gebied is het nadeliger dan normaal gas, omdat het prijstechnisch duurder is. De voordelen voor het milieu kunnen echter voor veel mensen opwegen tegen eventuele kosten. Groen gas of duurzaam gas wordt geproduceerd uit 100% hernieuwbare bronnen. Daarentegen blijft elektriciteit goedkoper dan groen gas.

Toch zijn er mogelijkheden om groen gas goedkoper te laten eindigen. Dit komt voornamelijk door de subsidies die de overheid aan verbind en de kortingen die leveranciers geven, om zo meer mensen over te halen om voor groen gas te kiezen.

Wordt gas goedkoper of duurder

Met de drastische daling van de olieprijs vragen veel mensen zich af wat dit zal betekenen voor de kosten van gas. Helaas zullen de gasprijzen door een aantal factoren niet zo sterk dalen als verwacht. Transportkosten zullen nog steeds hoog blijven, evenals staats- en federale belastingen die in elke gallon(3,7854L) zijn inbegrepen.

Er is een stijgende lijn in de vraag en de productie is nog altijd laag, waardoor de prijzen blijven schommelen van hoog naar laag. Toch zijn er percentuele dalingen geconstateerd, maar de energieprijzen zijn nog altijd een stuk hoger dan voorheen. Dit zorgt ervoor dat goedkoop gas, water en licht wel dichterbij komt, maar nog niet zoals men wenst.

Sinds 1 januari geldt er wel een prijsplafond voor stroom en gas. De vraag hoeveel gas en stroom je gebruikt zal uitmaken of deze regeling een voordeel heeft of juist geen werking heeft op de situatie.

Is elektrisch koken goedkoper dan op gas koken

Ook in de keuken kun je besparen. De kostprijs van elektrisch koken heeft zeker zijn voordelen. Elektrische units zijn over het algemeen goedkoper dan gasmodellen en er zijn geen extra installatiekosten. Bovendien hebben elektrische ovens minder onderhoud nodig dan gasovens, wat op de lange termijn tijd en geld bespaart.

Aan de andere kant koken gasbranders over het algemeen sneller met meer controle over de kooktemperaturen. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur en rekening houdend met de budgetteringsmogelijkheden; één ding is echter zeker: beide kunnen je helpen bij het bereiden van heerlijke maaltijden!

Terug naar Energie blog
Energie besparings tips De beste tips om te besparen op zowel gas én elektriciteit! ZonnepanelenHuis isolerenSlimme thermostaatLed lampenVloerisolatieEnergie besparen tips Bekijk alle besparingstips
Uw advertentie hier?