100% groene stroom

ENGIE werkt aan de toekomst door enkel 100% groene stroom aan haar klanten te leveren. U verbruikt dus altijd duurzame energie. Wanneer u klant bent, kunt u bij ENGIE zelf bepalen waar uw groene stroom vandaan komt. De energieleverancier investeert immers in wind- en zonneparken en beschikt in Nederland over meer dan 100 energiebronnen. Hierbij komen jaarlijks vele nieuwe energiebronnen bij, zoals het zonnepark Flevokust met 100.000 zonnepanelen. U heeft dus genoeg keuze om de afkomst van uw groene stroom te bepalen.

CO2-gecompenseerd gas

Naast het aanbieden van 100% groene stroom, is het bij ENGIE ook mogelijk CO2-gecompenseerd gas af te nemen. De broeikassen die vrijkomen bij gas zijn schadelijk voor het milieu, wat tegenstrijdig is met het doel van ENGIE. De energieaanbieder wil daarom de uitstoot van CO2 compenseren door te investeren in haar eigen Gold Standard cookstoves project in Eritrea. Deze investering zet zich in voor een schoner klimaat wat gelijk staat met de uitstoot door het gasvebruik. Daarnaast doet ENGIE, namens haar consumenten die gas gebruiken, een donatie aan Stichting Trees for All. Zij planten bomen wereldwijd om hiermee meer gezonde lucht in de wereld te brengen.

Enkeltarief of dubbeltarief

Wanneer u een contract voor elektriciteit bij ENGIE afsluit, kunt u kiezen uit een enkeltarief en dubbeltarief.

  • Enkeltarief: bij enkeltarief blijft de prijs voor stroom de gehele dag gelijk.
  • Dubbeltarief: bent u overdag vaak niet thuis? Dan is een dubbeltarief aantrekkelijk. Hierbij betaalt u een lager tarief voor uw energie tijdens de daluren. Deze daluren verschillen per provincie, maar liggen in de meeste regio's tussen 23:00 en 7:00 uur. Bij gebruik van stroom overdag betaalt u het normaaltarief.

Overstappen naar andere energieleverancier

Bent u enthousiast geworden? Vergelijk de energietarieven van ENGIE met andere energieleveranciers in onze energievergelijker en kijk of u een interessant aanbod vindt. Overstappen kan direct bij Energie51.

Energie besparings tips De beste tips om te besparen op zowel gas én elektriciteit! ZonnepanelenHuis isolerenSlimme thermostaatLed lampenVloerisolatieEnergie besparen tips Bekijk alle besparingstips