Over Essent

Samen met Vattenfall en Eneco behoort Essent tot de grootste energieleveranciers in Nederland. Essent is ontstaan door een fusie van de twee energiebedrijven PNEM/Mega groep en EDON Groep. Ondertussen valt Essent onder Innogy, wat de groene tak is van het Duitse energiebedrijf RWE.

Als een van de grote spelers op de energiemarkt wil Essent blijven groeien. Dit doen ze door meerdere energiedoelstellingen op te stellen:

  1. Halveren van de CO2-uitstoot
  2. Energie leveren tegen de laagste prijs maar met de beste service aan klanten
  3. De meest aantrekkelijkste en succesvolste energiebedrijf op de markt worden.

Hoe duurzaam is Essent?

Als grote energieleverancier wil Essent een voorbeeld zijn op de energiemarkt op het gebied van duurzaamheid. De energieleverancier biedt dan ook groene stroom aan. Deze groene energie is voor 80% afkomstig van Nederlandse windmolens en biomassa. De resterende 20% energie wordt gewonnen uit buitenlandse wateren, die wordt opgewekt door de zusterbedrijven RWE Innogy en RWE Generation. Naast 100% groene stroom biedt Essent ook in sommige pakketten groen gas aan. Gas kan in daadwerkelijkheid niet 'groen' zijn, maar is in feiten CO2-gecompenseerd. Hierbij investeert Essent in een project dat zich inzet voor verbetering van het klimaat, zodat de uitstoot wordt vereffend. 

Slimme thermostaat Essent

Het is als klant van Essent mogelijk om een slimme thermostaat te ontvangen. Hierbij heeft u de keuze uit twee soorten:

  • Nest thermostaat: de Nest is een thermostaat die enkel bij Essent te verkrijgen is. De Nest is een slimme thermostaat die meerdere functies kan uitvoeren. Zo is het mogelijk de verwarming op afstand hoger of juist lager te zetten. Daarnaast kan de  Nest thermostaat de temperatuur onthouden wat u prettig vindt. Ook verlaagt het automatisch de temperatuur wanneer u uw huis verlaat. Dit voorkomt onnodige stookkosten.
  • E-themorstaat: de E-thermostaat is een thermostaat die makkelijk via een app op uw smartphone of tablet te bedienen is. Hierbij kunt u op afstand de verwarming bedienen. Het grootste verschil tussen de E-thermostaat en de Nest, is dat de Nest uit meer functies bestaat.

Slimme meter bij Essent

Bij Essent krijgt u als klant een slimme meter. De slimme meet het gas- en elektriciteitsverbruik in uw woning. Hiermee heeft u altijd een overzicht van uw energiegebruik. Daarnaast is het bij de nieuwe slimme meters mogelijk automatisch de meterstanden aan Essent door te geven.

Verschillende pakketten

Bij het afsluiten van een energiecontract bij Essent, kunt u kiezen uit diverse pakketten. Zo is er de keuze uit een vastcontract met een looptijd van een, drie of vijf jaar. Ook is het mogelijk om een variabel contract te nemen. Hierbij veranderen de energieprijzen twee keer per jaar en is het contract ook elke maand opzegbaar. Wanneer u graag financiële zekerheid wil, is een vast contract aanbevolen.

Overstappen naar Essent?

Wilt u graag overstappen naar energieleverancier Essent? Bekijk de tarieven van Essent in onze energievergelijker en vergelijk ze met andere energieleveranciers. Overstappen kan direct met één druk op de knop!

Energie besparings tips De beste tips om te besparen op zowel gas én elektriciteit! ZonnepanelenHuis isolerenSlimme thermostaatLed lampenVloerisolatieEnergie besparen tips Bekijk alle besparingstips