Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is, zoals de naam al aangeeft, een warmtepomp dat op een hybride systeem werkt. De pompwerkt hierbij met een extra warmtebron, veelal een cv-ketel,  om een huis te verwarmen. De hybride warmtepomp verzorgt de verwarming van uw huis en voor warm water. Daar waar nodig zal de cv-ketel bijspringen, bijvoorbeeld bij  erge kou.

Hybride warmtepomp werking

De warmtepomp onttrekt warmte uit een bron, die kan gaan om de lucht, water of de bodem. Met behulp van een vloeistof in de warmtepomp wordt de temperatuur van de warmte verhoogd. Deze warmte komt vervolgens terecht in de waterleiding van het verwarmingssysteem, waarbij het zal condenseren. Dit zorgt voor de verwarming van uw huis. De hybride warmtepomp is aangesloten op een cv-ketel. De twee verwarmingsapparaten zijn zo goed op elkaar ingesteld, dat ze het hoogste rendement geven. Wanneer de warmte van de warmtepomp niet genoeg is, geeft de cv-ketel extra warmte bij.

Wat kost een hybride warmtepomp?

De hybride warmtepomp is een goede manier om uw woning duurzaam te verwarmen als u over een koophuis beschikt. De prijs voor een hybride warmtepomp is afhankelijk van enkele factoren, zoals het vermogen van de warmtepomp en of u hierbij tevens een nieuwe cv-ketel aanschaft. Wanneer u erover na zit te denken om een hybride warmtepomp aan te schaffen, is het verstandig eerst te informeren of u in aanmerking komt voor subsidie bij uw gemeente. Zo krijgt heel eenvoudig zo'n 1.500 euro terug, wat natuurlijk mooi is meegenomen.

Gemiddeld worden de volgende prijzen gehanteerd:

Hybride warmtepomp Prijs Subsidie
Zonder cv-ketel €2.500 - €4.600 €1.500 - €.1.800
Inclusief nieuwe cv-ketel €4.700 - €6.700 €1.500 - €1.800

 

Meer energie besparen

Een hybride warmtepomp is een uitstekende manier om meer energie te besparen én bij te dragen aan een schoner milieu. Wilt u op korte termijn meer energie besparen? Energieleveranciers mogen zelf de prijzen voor hun diensten bepalen. Hierdoor bent u vaak duurder uit bij uw energieaanbieder dan dat u denkt. Met onze energievergelijker bekijkt u alle energieleveranciers eenvoudig. Kies de voordeligste leverancier en stap direct over bij Energie51. Zo bespaart u direct energiekosten.