Duurzaamheid Sepa Green

Zoals de naam al prijs geeft, wil Sepa Green werken aan een 'groener' klimaat. Dit doen ze door groene energie aan klanten te leveren. Hierbij wil de energieaanbieder transparant zijn over de herkomst van de geleverde energie. Sepa Green garandeert dan ook dat tenminste 20% tot 100% van de energie in Nederland is opgewekt. Het overige deel van de energie wordt aangevoerd vanuit andere Europese landen. Met behulp van een groencertificaat kan Sepa Green de afkomst van de energie ook aantonen. Het stroometiket toont echter wel aan dat een aanzienlijke percentage energie nog met behulp van kolencentrales wordt opgewekt. Hierdoor is Sepa Green nog niet zo groen als het bedrijf zelf doet overkomen.

Tarieven

Wanneer u een contract bij Sepa Green wilt afsluiten, kunt u kiezen tussen twee verschillende contracten:

Stroom en/of gas vast

Bij een vast contract krijgen consumenten volgens Sepa Green 100% groene stroom en gas. Hierbij wordt er een vaste prijs gevraagd, die gedurende de contractduur niet zal wijzigen. De looptijd van een vast contract bij Sepa Green is 1 tot 3 jaar.

Stroom en/of gas variabel

Een stroom en of gas variabel contract heeft geen verloopdatum, maar is voor onbepaalde tijd geldig en maandelijks opzegbaar. In tegenstelling tot een vast contract veranderen bij een variabel contract om het half jaar de prijzen. Deze energieprijzen worden aangepast aan de geldende marktomstandigheden. Zo zal u het ene half jaar wellicht meer betalen dan het ander half jaar. Wil u deze onzekerheid niet? Dan is een vast contract een betere optie.

Overstappen naar Sepa Green

Wilt u graag overstappen naar Sepa Green? Dit kan heel eenvoudig in onze energievergelijker. Bekijk hierin alle energieaanbieders met bijbehorende tarieven. Kies Sepa Green of een andere energieleverancier. En stap direct bij Energie51 over.

Energie besparings tips De beste tips om te besparen op zowel gas én elektriciteit! ZonnepanelenHuis isolerenSlimme thermostaatLed lampenVloerisolatieEnergie besparen tips Bekijk alle besparingstips