Vervang gloeilampen en halogeenverlichting

Veel mensen zijn zich inmiddels bewust van het feit dat gloeilampen en halogeenverlichting voor een hoge energie rekening zorgen en tevens hiermee schadelijker zijn voor het milieu dan led lampen. Ondanks deze kennis hangen er nog genoeg van deze stroomvreters in onze huizen. Dat is natuurlijk zonde van de energie en onnodige hogere kosten. Een betere oplossing is om alle verlichting in het huis te vervangen voor led lampen. Het is een kleine investering, maar het levert een nog veel grotere besparing op. Zo zorgt het vervangen van 11 gloei- of halogeenlampen in een huiskamer al voor een besparing van €35,- per jaar op de energiekosten. De aanschaf van de ledlampen wordt tevens al binnen vijf jaar terugverdiend. Door het vervangen van oude tl-buizen denkt u niet alleen de portemonnee maar ook aan het milieu. 

Kies voor led lampen

In beginsel is de aanschaf van led lampen een dure opgave. Deze aankoop weegt echter niet op tegen de besparing op stroom én de langere levensduur van de verlichting. Zo gaat led verlichting 15.000 branduren mee in vergelijking met de 1.000 branduren van een gloeilamp. Daarnaast gaan leds zo'n 7,5 keer langer mee dan halogeen lampen. Een spaar lamp is een goedkopere optie wanneer u energie wilt besparen. In vergelijking met de led lamp kent een spaarlamp wel een aantal nadelen. Zo heeft een spaarlamp enige tijd nodig om op volledige lichtcapaciteit te branden. Ook kan de spaarlamp niet tegen kou en gaat de lamp eerder stuk bij het vaak aan en uitzetten. Het vervangen van uw lampen doet u dus het beste met led lampen. Het is een investering waar u op de lange termijn veel profijt van zal hebben.

Meer energie besparen

Het vervangen van niet zuinige gloeilampen en halogeenlampen kan al een grote positieve invloed hebben op uw energierekening. Er zijn daarnaast nog andere manieren om energie te besparen. Zo hanteren energieleveranciers veel uiteenlopende prijzen voor hun diensten. Misschien ben je bij een andere leverancier dus veel goedkoper uit. Met onze handige energievergelijker bekijkt u alle energieleveranciers overzichtelijk.

Energie besparings tips De beste tips om te besparen op zowel gas én elektriciteit! ZonnepanelenHuis isolerenSlimme thermostaatLed lampenVloerisolatieEnergie besparen tips Bekijk alle besparingstips