Werking Energie VanOns

Energie VanOns is een coöperatief energiebedrijf dat eigendom is van koepels van energie coörperaties in Friesland, Groningen en Drenthe. De energie wordt veelal aan klanten in Noord-Nederland verschaft, maar klanten in heel Nederland kunnen zich aansluiten bij deze energieaanbieder. De energie aan een regio wordt bij Energie VanOns geleverd door een lokale energiebron. Daarbij wordt de winst dat gemaakt wordt, teruggegeven om de leefbaarheid in deze regio te verbeteren. Zo probeert Energie VanOns zich niet alleen in te zetten voor verduurzaming maar ook lokale groei van regio's.

Duurzame energie

Om op te vallen in het grote aanbod aan energieleveranciers, biedt Energie VanOns energie van eigen bodem. De energieleverancier biedt namelijk alleen groene stroom aan haar klanten, die opgewekt wordt door aangesloten lokale energiecoöperaties. De energie is afkomstig van diverse bronnen, zoals windmolens en zonnepanelen. Bovendien levert Energie VanOns ook CO2-gecompenseerd gas. Hierbij wordt de CO2-uitstoot van gas gecompenseerd door de aankoop van zogenoemde CO2-rechten. Deze rechten ontstaan wanneer er bijvoorbeeld geld aan duurzame projecten wordt besteed.

Overstappen op Energie VanOns

Wilt u graag overstappen op de energieleverancier Energie VanOns? Of wilt u graag energieaanbieders met elkaar vergelijken? Met onze energievergelijker ziet u overzichtelijk wat u betaalt voor Energie VanOns en andere energieleveranciers. Stap direct over naar de voordeligste energieaanbieder op Energie51.

Energie besparings tips De beste tips om te besparen op zowel gas én elektriciteit! ZonnepanelenHuis isolerenSlimme thermostaatLed lampenVloerisolatieEnergie besparen tips Bekijk alle besparingstips