Groene stroom

Pure Energie levert groene stroom die de energieaanbieder zelf opwekt met behulp van windmolenparken en zonneprojecten in Nederland. In totaal heeft Pure Energie op 10 plekken in Nederland windmolens of windturbines staan. De groene stroom bestaat hierdoor uit 99% uit windenergie, en de resterende 1% energie wordt opgewekt door middel van de zon. U bent dus altijd zeker van groente stroom. Bovendien levert Pure Energie ook CO2-gecompenseerd gas. Hierbij wordt de uitstoot van het gas hersteld door de investering in groene projecten.

Dutch Dream

Volgens Pure Energie is er naast het aanbieden van groene energie meer nodig om verduurzaming in Nederland mogelijk te maken. Met deze reden investeert Pure Energie dan ook 90% van hun winst in nieuwe, groene projecten. Op deze manier wordt een leefbare wereld behouden en geven we Nederland door aan generaties na ons. Dit noemt  de energieleverancier ook wel de 'Dutch Dream'.

Energiecontracten

Als u zich als klant wilt aansluiten bij Pure Energie, dan is er de keuze uit drie verschillende energiecontracten. 

  • 1 jaar vast: bij Pure Energie is het mogelijk een vast energiecontract voor één jaar af te sluiten. Hierbij betaalt u een vast bedrag voor de energie, die gedurende de looptijd niet zal veranderen.
  • 3 jaar vast: bij een drie jarig energiecontract, betaalt u een vast energiebedrag gedurende de looptijd van het contract.
  • Variabel: bij een variabel contract zit u niet vast aan een energiecontract. U betaalt per maand voor de energie die u ontvangt en kan na elke maand het contract opzeggen. De energieprijzen staan bij een variabel energiecontract niet vast en veranderen aan de hand van de marktprijs.

Overstappen van energieleverancier

Wilt u overstappen naar een andere energieleverancier? Bekijk Pure Energie en andere energieaanbieders met de gevraagde energieprijzen in onze energievergelijker. Overstappen kan hierbij direct met één druk op de knop.