Isolerend glas voor veel besparing

Het investeren in nieuwe ramen lijkt een grote klus, maar niets is minder waar. Ramen vervangen is juist een van de snelste manieren om uw woning beter te isoleren. Ramen vervangen wordt ten zeerste aangeraden wanneer een woning uit enkele beglazing bestaat. Enkel glas isoleert immers helemaal niet, waardoor de ramen een grote kostenpost is voor de energie in huis. Bij de aanschaf van nieuwe ramen kan er gekozen worden uit verschillen diktes glas:

Dubbelglas

Dubbelglas, ook wel vaak thermopane of isolatieglas genoemd, bestaat uit twee glasplaten die aan elkaar zijn verbonden met een spouw. In deze spouw zit lucht, die een isolerende en geluiddempende functie heeft. Veel woningen hebben tegenwoordig dubbelglas ter vervanging van enkel glas. Dubbelglas is de goedkoopste manier om enkel glas te vervangen en hiermee meer energie te besparen.

HR glas

HR glas is bestaat net zoals dubbelglas uit twee glasslagen. De twee glas soorten verschillen van elkaar doordat bij HR glas er een zeer dunne laag metaal tussen het glas zit. Het metaal zorgt er hiermee voor dat de warmte teruggekaatst wordt naar de woning, waardoor het in huis warm blijft. Dit laagje wordt door bedrijven vaak alleen toegepast bij glasschade herstel. Wilt u daarom graag beter isolerende ramen in uw woning? Kies dan HR++ of triple glas.

HR++ glas 

Ondanks dat dubbel en HR glas beter de warmte tegenhoudt dan enkel glas, laat het nog altijd relatief veel warmte door. Wanneer u van plan bent uw ramen te laten vervangen, is het verstandig te kiezen voor dikker glas. Zo heeft HR++ glas 2,5x zo hoge isolatiewaarde als dubbelglas.

Het grootste verschil tussen HR++ glas en dubbelglas is dat er bij dubbelglas de spouw met lucht is gevuld. Bij HR++ glas wordt deze ruimte daarentegen opgevuld met edelgassen. Deze edelgassen hebben een hogere isolatiegehalte, waardoor de warmte aanzienlijk beter wordt vastgehouden en de energiekosten omlaag gaan.

Triple glas

Triple glas of HR+++ glas bestaat uit drie glasbladen met twee spouwen. Hierbij zijn de spouwen gevuld met edelgassen en zijn de twee buitenste ramen aan de binnenzijde voorzien van een coating. Triple glas is hiermee de beste manier om uw woning energie neutraal te maken. Door de dikte van het totale glas wordt Triple glas met name in nieuwe kozijnen geplaatst.

Ramen vervangen kosten

De kosten om ramen te vervangen zijn in vergelijking met andere isolatie manieren een redelijke goedkope investering. De kosten zijn afhankelijk van het soort glas, de hoeveelheid glazen die vervangen moeten worden, de grote van elk glas en het type woning. De gemiddelde kosten voor het plaatsten van HR++ of driedubbel glas  zien er als volgt uit:

Soort glas Prijs per m² Besparing per jaar met 20 m² glas
Dubbel glas €100 €120
HR glas €120 €180
HR ++ glas €130 €300
Triple glas €170 €320

 

Meer energie besparen

De ramen vervangen voor isolerende ruiten loont; het levert enkele honderden euro's per jaar op en draagt bij aan het milieu. Meer energie kan bespaard worden door over te stappen op energie leverancier. Vergelijk met onze energievergelijker welke energieleverancier de gewenste diensten tegen de laagste prijs aanbiedt. Stap eenvoudig bij Energie51 over en geniet direct van lagere kosten!

 

Energie besparings tips De beste tips om te besparen op zowel gas én elektriciteit! ZonnepanelenHuis isolerenSlimme thermostaatLed lampenVloerisolatieEnergie besparen tips Bekijk alle besparingstips