1. Soorten zonnepanelen
  1. Zonneboiler
   1. Overstappen van energieleverancier

    Soorten zonnepanelen

    Zonnepanelen zon lucht wolkenAls u overweegt om zonnepanelen te laten plaatsen, dan zijn er verschillende soorten zonnepanelen waaruit u kunt kiezen. De meeste zonnepanelen bestaan uit monokristallijn silicium, herkenbaar aan een zwarte kleur, en polykristallijn silicium, met een blauwe kleur. De twee soorten verschillen van elkaar door de afwerking van het kristal silicium. Polykristallijn wordt na het stollingsproces niet meer bewerkt, waardoor het productieproces korter wordt en de zonnepanelen goedkoper. Ondanks de verschillende afwerkingen leveren beide zonnepanelen nagenoeg evenveel energie op. Veelal kiezen mensen zwarte zonnepanelen, omdat deze er neutraal en mooier uitzien. 

    Daarnaast bestaat 5% van de zonnepanelen in Nederland uit dunnefilm zonnepalen. Het voordeel van dunnefilm zonnepanelen is dat ze flexibel zijn, waardoor de panelen eenvoudiger op oppervlaktes geplaatst kunnen worden waar in eerste instantie geen zonnepaneel geïnstalleerd kan worden, zoals een muur. Daarnaast zijn dunnefilm zonnepanelen de afgelopen jaren aangeprezen als spot goedkoop in vergelijking met andere soorten panelen. Echter zijn de bekende kristal zonnepanelen flink in prijs gedaald, waardoor het voordeel van dunnefilm vrijwel verdwenen is.

    De vraag die mensen nog altijd stellen is of zonnepanelen nog wel interessant zijn. Dat antwoord wil Energie51 je geven. 

    Zonneboiler

    Water kraan keuken aanrechtNaast het opwekken van energie middels zonnepanelen, is het ook mogelijk om water te verwarmen met behulp van zonlicht. De warmte van de zonlicht wordt met behulp van de zonnepanelen overgedragen op een vloeistof en middels leidingen verdeeld over een huis. Zo kunt u met het duurzaam verwarmde water koken of douchen. Net zoals zonnepanelen, zijn er verschillende zonneboilers te verkrijgen, namelijk een standaard zonneboiler, compacte zonneboiler, cv-zonneboiler en een zonneboilercombi. 

    Overstappen van energieleverancier

    Met de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler draagt u niet alleen bij aan een beter klimaat, maar bespaart u veel op de energiekosten. Het overstappen van energieleverancier kan tevens een energiebesparing opleveren. Energieleveranciers bieden immers dezelfde diensten aan tegen veel wisselende prijzen. Met onze handige energievergelijker kunt u makkelijk alle energieleveranciers bekijken en kiezen voor de energieleverancier die bij u past.