Een laadpaal voor bij u thuis

Mocht u momenteel op zoek zijn naar een elektrische auto, dan is het verstandig om ook direct te kijken naar een laadpaal. Energie51 helpt u graag met het geven van informatie en wij bieden direct een mogelijkheid aan voor een offerte aanvraag van een laadpaal. Wees verstandig en profiteer van ons kwalitatief aanbod.

NU DIRECT EEN OFFERTE AANVRAGEN

Heeft u thuis zonnepanelen, dan is het mogelijk om deze stroom te gebruiken voor de auto. Dit is voornamelijk ideaal als u teveel energie opwekt dan gebruikt in uw huis. Mocht het voorkomen dat er te weinig stroom geleverd kan worden door de zonnepanelen, dan kunt u altijd stroom ontvangen via het net.

Een laadpaal kopen

Het kopen van een laadpaal voor bij u thuis is een verstandige keuze. De openbare laadpalen zijn relatief duurder en zijn te gebruiken voor iedere elektrische rijder. Door een laadpaal thuis te plaatsen betaalt u direct aan uw eigen energieleverancier tegen een betere prijs.

Koop een laadpaal voor thuis en profiteer van de volgende voordelen:

  • Voortdurend plek bij thuiskomen
  • 40% goedkoper dan de publiekelijke lader
  • Iedere morgen een volle accu
  • Profiteer van extra functies zoals snel opladen

Laadpaal installeren

Het installeren van een laadpaal wordt doorgaans uitgevoerd door een certificeerde installateur. Heeft u zelf de benodigde kennis, dan kan dit ook gedaan worden door uzelf. Heeft u deze kennis niet, dan raden wij u aan om een installateur te laten komen!

Een laadpaal bij u thuis wordt aangesloten op de meterkast. Er wordt een nieuwe groep gemaakt, met een aardlekautomaat. Een nieuwe groep wordt aangemaakt om overbelasting te voorkomen. Dit zorgt voor een veiligere omgeving.

Van de meterkast naar de laadpaal dienen kabels te lopen. Deze worden eenvoudig weggewerkt. Vanuit de meterkast wordt er een gat geboord om de kabel naar buiten te leiden. Vanuit buiten wordt er doorgaans een gleuf gegraven om vervolgens de kabels hierin te plaatsen.

Ondertussen heeft u een mooie plek uitgekozen voor de laadpaal. Als deze ook staat kunnen de kabels geconnect worden met de laadpaal. De installateur zal een laatste controle uitvoeren en daarna is de installatie van de laadpaal voltooid en kunt u gebruik maken van de oplader.

Laadpaal kosten

Wanneer u kiest om een laadpaal te kopen, dan zitten hier kosten aan verbonden. De kosten kunnen per situatie verschillen. Om meer duidelijkheid te krijgen kunt u hier eenvoudig een offerte aanvragen via het formulier. Onze leverancier zal zo spoedig mogelijk een offerte naar u toe sturen!

Hieronder vind u een overzicht van de kosten van een laadpaal. Doorgaans kunt u van deze indicatie uitgaan bij het aanvragen van een offerte. Het is mogelijk dat de kosten hiervan afwijken, maar dit komt nauwelijks voor.

Kostenoverzicht aanschaf laadpaal:
Aankoopprijs*:         €500 – €1500
Installatiekosten:         €300- €1400
4mm2 kabel:             €3,50 per meter
6mm2 kabel:             €6,50 per meter

*Het grote verschil komt voornamelijk door het merk, soort lader en laadvermogen. Bij iedere laadpaal staan specificaties die duidelijk weergeven wat de kenmerken zijn.