Waarom kiezen voor HR++ glas of triple glas

Bent u op zoek naar een manier om energie in uw woning te besparen? Het vervangen van de ramen is een investering, die u binnen enkele jaren terug heeft verdiend. Het wordt aangeraden om de ramen te vervangen als u enkele of dubbele beglazing heeft. Enkel glas isoleert immers helemaal niet, en dubbelglas heeft een veel lagere isolatiewaarde dan HR++ glas of triple glas. Met deze nieuwe beglazing heeft uw woning een behaaglijke temperatuur en hoort u minder geluid van buiten.

HR++ glas

HR++ glas bestaat uit dubbel glas met een doorzichtige coating. Door de coating wordt warmtestraling gereflecteerd, waardoor de warmte binnenhuis wordt gehouden of in de zomer juist buiten het huis blijft. Tussen het dubbelglas wordt er, in tegenstelling tot standaard dubbelglas, geen lucht maar gasvulling gespoten. Het edelgas zorgt dat de kou  van buiten niet wordt doorgeven aan de binnenruit en de warmte binnenshuis niet wordt overgedragen aan de buitenruit. Tevens is de gasvulling niet schadelijk voor het milieu of uw gezondheid.

Triple glas

Triple glas, ook wel HR+++ glas, gaat een stapje verder. Een voordeel van triple glas is dat er verschillende mogelijkheden zijn om tot de gewenste glasdikte en isolatiewaarde te komen. De ruit is standaard opgebouwd uit drie glasbladen, waarbij ook hier wederom de spouw gevuld wordt met edelgassen. Ook zijn de twee buitenste ramen aan de binnenzijde voorzien van een coating. HR+++ glas is het dikste glas die u kunt aanschaffen. Het is hiermee de beste manier om uw woning te isoleren en veel energie te besparen. Aangezien triple glas vrij dik glas is, wordt het raam alleen door gespecialiseerde bedrijven geplaatst wanneer u ook de kozijnen laat vervangen.

Isolatiewaarde

De isolatiewaarde van de ramen in een woning kunnen worden uitgedrukt met de zogenoemde U-waarde. Hierbij geldt: hoe lager de U-waarde, hoe beter het raam isoleert.

Soort glas U-waarde
Enkel glas 5,8
Standaard glas 2,7
HR++ 1,0 - 1,2
HR+++ (triple glas) 0,5 - 0,9

 

Besparing HR++ en HR+++ glas

Hoeveel u betaalt voor HR++ glas of HR+++ glas is afhankelijk van de hoeveelheid, de maat en de dikte van de ramen. Ook wordt er gekeken naar het type woning waarin u woont. Over het algemeen zien de gemiddelde kosten voor de isolerende beglazing er zo uit:

Soort  glas Prijs per m² Besparing per jaar met 20 m² glas
 
HR++ glas €130 €300
Triple glas €170  €320

 

Meer energie besparen?

Met HR++ glas en triple glas kan u tot wel enkele honderden euro's per jaar besparen. Wilt u een nóg lagere energierekening ontvangen? Er worden door energieleveranciers verscheidene energietarieven gevraagd voor dezelfde diensten. U bent dus waarschijnlijk ergens anders goedkoper uit. Vergelijk daarom energieleveranciers met elkaar en kies de voordeligste keuze. Overstappen is zo gebeurd; met een druk op de knop bij Energie 51 bespaart u direct energiekosten.