Wat is zonne energie?

Zonne energie is, zoals de naam al doet vermoeden, de energie die door de zon wordt verkregen. De warmte en het licht van de zon kunnen worden omgezet in elektriciteit die als energiebron kunnen dienen voor huishoudens. Omdat zonlicht nooit opraakt, is zonne energie een duurzame energiebron die bovendien overal te verkrijgen is. 

Hoe werkt zonne energie?

Om de energie van de zon op te kunnen vangen, moet er gebruikt worden gemaakt van zonnepanelen. Bij aanraking van het zonlicht met de zonnecellen in de zonnepanelen gaan elektronen bewegen, waardoor energie vrijkomt. De vrijgekomen energie bij deze fotovoltaïsche reactie wordt met een omvormer veranderd in wisselstroom, waardoor de zonne energie als stroom in huishoudens gebruikt kan worden.

Zonnepanelen en zonneboiler

Om zonne-energie als energiebron te gebruiken in uw huis, is het plaatsen van zonnepanelen dus vereist. Met ongeveer vijftien zonnepanelen kan uw huishouden al zelfvoorzienend zijn in het maken van stroom. Wanneer er meer energie wordt gemaakt dan dat u nodig heeft, is het mogelijk de elektriciteit terug te geven aan de energieleverancier. Hiervoor krijgt u een bepaald bedrag, waardoor u nóg meer bespaart op uw energierekening. 

Daarnaast kan zonne-energie ook gebruikt worden om het water in huis te verwarmen. Dit wordt gedaan met behulp van zonnepanelen en een zonneboiler. De zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in energie. Deze energie wordt vervolgens aan een zonneboiler gegeven, die ervoor zorgt dat water verwarmd wordt. Dit is een betere optie voor het milieu. U kunt namelijk met een zonneboiler de helft van de energiekosten met betrekking tot het gebruiken van warm water besparen. Uiteraard draagt u tegelijkertijd bij aan een beter milieu door een zonneboiler in uw woning te laten installeren. Het verwarmen van water door middel van een zonneboiler zorgt namelijk voor een beperking van de Co2 uitstoot. De kosten van een zonneboiler kunnen u afschrikken, maar dan moet u zich realiseren dat u van de kant van de overheid kunt rekenen op een aantrekkelijke subsidie of premie.

Meer energiekosten besparen

Zonne energie is een duurzame manier om energie te verkrijgen voor uw woning. Het draagt niet alleen bij aan een beter milieu, maar levert ook een lagere energie rekening op. Wanneer u nog meer wilt besparen, is het verstandig om uw huidige energieleverancier kritisch te bekijken. Energieleveranciers bieden verschillende diensten aan, tegen verschillende tarieven. Zo bent u bij de ene energieleverancier veel minder kwijt dan bij de ander. Bekijk eenvoudig in onze energievergelijker welke energieleverancier het beste bij u past en stap over!

Energie besparings tips De beste tips om te besparen op zowel gas én elektriciteit! ZonnepanelenHuis isolerenSlimme thermostaatLed lampenVloerisolatieEnergie besparen tips Bekijk alle besparingstips