Waarom energie besparen?

Zo comfortabel mogelijk leven én geld besparen. Het is mogelijk! Tocht, vocht, hitte en kou zijn grote boosdoeners in huis, die ervoor zorgen dat de energiekosten vaak onnodig hoog worden. Door deze factoren uit te roeien kunt u ervoor zorgen om uw huis energiezuiniger te maken. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met een goede isolatie en goede kierdichting. Uiteraard zijn we ook voorstander van duurzame energieoplossingen, die energiebesparing ook altijd voor elkaar krijgen. Wat belangrijk is, is dat u de oplossingen om geld te besparen in de juiste volgorde toepast. Kies daarnaast oplossingen die op elkaar afgestemd zijn.

Top 10 energiebesparing tips

Wanneer u zuinig en bewust omgaat met elektriciteit en gas kunt u veel geld besparen. Het besparen van energie gaat tevens hand en hand samen met duurzaamheid. Er zijn immers verschillende manieren om energie te besparen én bij te dragen aan het klimaat. Hieronder geven we 10 eenvoudige maar zeer handige tips om dit allebei mogelijk te maken.

  1. Door spaarlampen in plaats van gloeilampen te kiezen, bespaart u veel geld én energie!
  2. Om te voorkomen dat koude lucht naar binnen waait brengt u tochtwering aan bij deuren en ramen.
  3. U denkt misschien dat het niet zo is, maar (telefoon)opladers en adapters in het stopcontact verbruiken veel energie, ook al zit er geen apparaat aan aangesloten. Haal ze daarom altijd uit het stopcontact!
  4. Probeer in plaats van de wasdroger de was op natuurlijke wijze te laten opdrogen, bijvoorbeeld buiten of binnen aan een waslijn.
  5. Laat elektrische apparaten niet op stand-by staan, maar zet ze écht uit. Denk bijvoorbeeld aan de televisie of computermonitoren.
  6. Van deze energiebesparing tip zult u echt versteld staan, maar gebruik deksels op uw pannen tijdens het koken! Zo verdampt de warme lucht minder snel, is uw eten sneller gaar en heeft u minder energie nodig.
  7. Doe altijd het licht uit als u niet thuis bent of in kamers waar u niet bent.
  8. Kleed u warm in plaats van de verwarming hoger te zetten.
  9. Heeft u de verwarming wél aanstaan? Zet deze dan minimaal een uur voordat u naar bed gaat lager. De ruimtes blijven dan warm terwijl u niets verbruikt. Of schaf een slimme thermostaat aan, waar dit automatisch voor u wordt geregeld.
  10. Op lage temperaturen wassen is veel zuiniger dan wassen op bijvoorbeeld 60 graden. 30 graden is meer dan voldoende, bijna alle wasmiddelen krijgen alles schoon bij deze temperatuur.

Meer energie besparen?

Wilt u naast bovenstaande energietips meer energie besparen? Dan is overstappen naar een andere energieleverancier interessant. Energieaanbieders bepalen immers zelf hun tarieven. De prijzen verschillen daarom sterk van elkaar. Stap daarom over en bespaar direct geld. Een passende aanbieder vindt u eenvoudig door alle energieleveranciers te vergelijken met onze energievergelijker.

>> Bekijk ook deze handige bespaartips onder de douche of bespaartips voor het koken<<
Energie besparings tips De beste tips om te besparen op zowel gas én elektriciteit! ZonnepanelenHuis isolerenSlimme thermostaatLed lampenVloerisolatieEnergie besparen tips Bekijk alle besparingstips