Waarom kozijnen vervangen?

Kozijnen hebben een lange levensduur, maar nadat er jaren zijn verstreken kunnen er gebreken optreden. Dit kan gaan om beschadigingen, afbladderend verf of slechte isolatie. Dit kan van grote invloed zijn op uw energiekosten. Zo is zo'n 15% van al het warmteverlies in een woning afkomstig van slecht geïsoleerde of beschadigde kozijnen. Het is een belangrijke reden om de kozijnen te vervangen, aangezien het een aanzienlijke energiebesparing oplevert.

Soorten kozijnen

Niet alleen zorgt een kozijn voor het uiterlijk van een woning, maar het materiaal bepaalt hoe lang de levensduur van de kozijnen zullen zijn en hoeveel onderhoud u ermee zal hebben. Bij de aanschaf van kozijnen kunt u kiezen uit drie verschillende soorten kozijnen:

Houten kozijnen

Houten kozijnen hebben door het hout een natuurlijke en authentieke uitstraling. Ze geven een woning een gastvrije sfeer en worden veelal in klassieke woningen geplaatst. Doordat hout een natuurlijk materiaal is, moeten houten kozijnen meer onderhouden worden in vergelijking met kunststof of aluminium kozijnen. Zo moet het hout regelmatig behandeld worden en na enkele jaren worden opgeschuurd en geverfd worden. Wanneer u graag de kozijn wilt vervangen en er geen omkijken naar wilt, dan is een houten kozijn af te raden.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn erg populair en worden in de meeste woningen geplaatst. Dit is te danken aan het feit dat kunststof kozijnen vrijwel onderhoudsvrij zijn. Het behandelen of verven van de kozijnen, zoals bij houten kozijnen, is immers niet nodig. Slechts af en toe met een vochtig doekje de kozijnen schoonmaken, is voldoende voor een lange levensduur. Bovendien zijn kunststof kozijnen zowel in een moderne als in een klassieke stijl te maken, waardoor kunststof kozijnen in veel verschillende woningen geplaatst kunnen worden. Een fijne bijkomstigheid is ook dat kunststof kozijnen vaak goedkoper zijn dan de houten en aluminium varianten.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn door het aluminium erg sterk, stabiel en weerbestendig. Ze hebben hierdoor een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud. Doordat aluminium kozijnen in veel kleuren verkrijgbaar zijn, is er vrijwel altijd een kozijn die past bij de stijl van uw woning. Ook het combineren van aluminium kozijnen meteen  hout of kunststof kozijn is een mogelijkheid. De kozijnen vervangen voor een sterke aluminium kozijn komt wel met een prijs;  aluminium kozijnen zijn duurder dan een hout of kunststof kozijn en zijn bij schade lastig te herstellen.

Kozijnen vervangen kosten

De kosten om kozijnen te vervangen in uw woning zijn afhankelijk van enkele factoren. Te denken valt aan het materiaal van het kozijn, de hoeveelheid kozijnen en de maat per kozijn. Een richtprijs voor de kozijnen te vervangen, wordt hieronder weergeven:

Soort kozijn Kosten per 10 m²
Kunststof €650 - €700
Hout €700 - €850
Aluminium €750 - €900

 

Vraag nu een offerte aan voor nieuwe kozijnen! Dit kan eenvoudig online met onderstaand formulier

Ramen vervangen

Wanneer u overweegt de kozijnen te vervangen, is het de moeite waard om ook de ramen te vervangen. Als uw woning enkel glas of dubbelglas heeft, zorgt het plaatsen van HR++ of triple glas namelijk voor een aanzienlijke energie besparing. Bovendien is het vervangen van de huidige ramen zonder het vervangen van de ramen een ingrijpende klus. Kozijnen en ramen in zijn geheel vervangen loont dus zeker.

Vergelijk energieleveranciers en bespaar meer energiekosten

Naast het plaatsen van nieuwe kozijnen is het overstappen op een andere energieleverancier een manier om de energiekosten te verlagen. Er worden verschillende energietarieven gehanteerd, waardoor u hoogstwaarschijnlijk te veel voor energie betaald. Vergelijk met onze energievergelijker alle energieleveranciers en kies de voordeligste energieleverancier. Stap vervolgens direct over bij Energie51. Waar wacht u nog op? Vergelijk energieleveranciers.

Energie besparings tips De beste tips om te besparen op zowel gas én elektriciteit! ZonnepanelenHuis isolerenSlimme thermostaatLed lampenVloerisolatieEnergie besparen tips Bekijk alle besparingstips