Hoe werkt TL verlichting?

Een TL-buis bestaat uit kwikdamp en edelgas. Aan beide kanten van de buis zitten elektroden waartussen gasontlading kan plaatsvinden. De kwikdamp zendt door deze ontlading UV-licht uit dat door een fluorescerende stof aan de binnenkant van de lamp wordt omgezet in aangenaam licht. Hiermee is een TL verlichting te vergelijken met de werking van een spaarlamp

Overstappen op led verlichting

Ondanks dat TL verlichting een pak zuiniger zijn dan halogeenlampen en gloeilampen, kan er nóg meer energie bespaard worden met led verlichting. Zo beschikken led lampen over gemiddeld 15.000 branduren wat in vergelijking met de 10.000 branduren van TL-lampen toch een tamelijk percentage is. Bovendien heeft bevat led verlichting geen schadelijke dampen, waardoor bij vervanging van de lampen milieuvervuiling tegen wordt gegaan. Wanneer u toch uw verlichting thuis moet vervangen, doet u er dus goed aan om direct te investeren in duurzame verlichting en te kiezen voor led verlichting. Het is even een investering, maar op lange termijn levert en een fijne energiebesparing op.

Energie besparen met Energie51

Wilt u graag op korte termijn een lagere energierekening? Stap dan over op een andere energieleverancier. Energieaanbieders zijn vrij om hun eigen prijzen te bepalen, waardoor de prijzen onderling flink variëren. U bent vaak dan ook bij de concurrent goedkoper uit. Met onze handige energievergelijker bekijkt u alle energieleveranciers overzichtelijk. Kies de voordeligste aanbieder en stap direct online over bij Energie51. Waar wacht u nog op?