Hoe kan ik mijn huis isoleren?

Een huis isoleren is op veel verschillende manieren mogelijk. Oude woningen zijn vaak slecht geïsoleerd waardoor een kleine investering al een grote besparing kan opleveren. Vaak is de gedachte dat de opbrengst van extra isolatie aan een nieuwbouwwoning niet opweegt tegen de kosten van de investering, wat echter niet het geval is. Bij nieuwbouwwoningen zijn er ook genoeg manieren om meer energie te besparen. We zetten ze hieronder kort voor u op een rij.

Wat kost een huis isoleren?

De kosten die gepaard gaan met het isoleren van een woning zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo hangt de prijs om een huis te isoleren af van het soort isolatie waarvoor je kiest. De aanschafprijs van isolerende raamfolie is immers niet te vergelijken met de isolatie van het dak. Ook kunnen bedrijven uiteenlopende prijzen hanteren voor dezelfde isolatie. Over het algemeen gelden de volgende prijzen voor 1 m2. 

Soort isolatie Kosten
Gevelisolatie €15 - €130
Vloerisolatie €30
Dakisolatie €40 - €60
Kruipruimte isolatie €20 - €25
Isolatieglas €65 - €120

Direct een aanvraag voor een offerte plaatsen? Vraag online een offerte aan bij een bedrijf bij u uit de buurt via een van de volgende online offerte mogelijkheden:

Meer energie besparen

Door uw huis te laten isoleren zal er flink bespaard worden op uw energierekening. Wilt u nog minder betalen? Energieleveranciers hanteren allen een eigen prijs voor hun diensten, waardoor de energiekosten per leverancier erg van elkaar kan verschillen. Bekijk in onze energievergelijker welke energieleverancier voor u het voordeligst is en stap over.

Energie besparings tips De beste tips om te besparen op zowel gas én elektriciteit! ZonnepanelenHuis isolerenSlimme thermostaatLed lampenVloerisolatieEnergie besparen tips Bekijk alle besparingstips